december, 2021

04dec10:0015:00Jul i den gamle købmandsgård

Mere

Detaljer om begivenheden

Kanen står klar til tur, og hylderne bugner med julevarer. December bliver skudt i gang med et stort julemarked for hele familien. Gå på opdagelse i de mange stande og se byen fra en hestevogn. ♥

December er den travleste måned i købmandsgården. Sådan var det dengang, sådan er det nu. I butikken er stemningen helt speciel ved juletid. Her kan du både finde gammeldags julepynt og traditionelle lækkerier, man kan fråse i til jul.

I gården er der fuld gang i julemarkedet. I de mange stader kan du finde masser af julede varer, der emmer af godt håndværk.

Julemåneden er også sulemåneden. I Slagtermuseet kan du opleve en slagterbutik, som den tog sig ud for 100 år siden. Smag de lækre spegepølser, der er skabt efter gammel opskrift.

Gården giver genklang af gamle vognhjul og hestesko, når I stævner ud på hestevognstur. Se byen fra dens bedste side. Bagefter kan du hilse på hestene og få et billede i den gamle kane.

I Håndværksmuseet kan du få en snak om gammelt håndværk, gå på opdagelse i den store værktøjssamling. Du kan også lave dit helt eget fuglehus.

Endelig kan du lave en garnnisse i vores nisseværksted. Sæt dit personlige præg på nissen, der bliver lavet efter samme princip som i 1930’erne.

Og ingen julestrabadser uden julegodter. Slut af med hjemmelavede æbleskiver med æblestykker i og lidt godt til ganen i caféen.

Glæd dig til en dag med julehygge, som det var engang.


Tid, pris og sted

Lørdag d. 4/12 kl. 11-15. Butikken er åben 10-15.

HUSK: Coronapas er nødvendigt.

Gratis adgang.
Materialepriser fra 15,-
Hestevogn: 30,- for børn, 40,- for voksne.
Mad og lækkerier fra 6,-

Lützhøfts Købmandsgård,
Ringstedgade 6-8
4000 Roskilde

Tidspunkt

(Lørdag) 10:00 - 15:00

Adresse

Lützhøfts Købmandsgård

Ringstedgade 6-8, 4000 Roskilde

Til top
X
post-1034

For skoler

BEGIVENHED

Besøg Lützhøfts Købmandsgård med din skoleklasse og træd ind i en anden verden.  Lützhøfts er en købmandsgård indrettet som den så ud i 1920´erne – komplet med spegesild, saltkar, hånddrevet kasseapparat, lodvægt og meget mere.

I Købmandsgården finder du også Håndværksmuseet, der med sin fine samling af værktøj og fortællinger om håndens arbejde giver et spændende indblik i fortidens håndværk.

Læs mere om vores undervisningstilbud i Købmandsgården her!

Åbent i dag
d.3-10-2022
11.00-16.00