oktober, 2021

16okt(okt 16)11:0022(okt 22)15:00Æblefest i den gamle købmandsgård

Mere

Detaljer om begivenheden

Æbler, æbler, æbler!

Efteråret leverer en overflod af den fantastiske frugt. Det fejrer vi på den gamle købmandsgård, hvor tiden er stillet 100 år tilbage. Smag, duft, lyt, og føl dig igennem en perlerække af aktiviteter gennem hele efterårsferien – fra hestevognskørsel til æblepresning.

Vær med til at fejre æblet, når købmandsgården står på den anden ende i hele efterårsferien.

Pres jeres egne æbler hjemme fra haven i æblepresseren. Det er hårdt arbejde, men hver en dråbe af den gyldne saft er det hele værd. Tag en pose æbler eller to med, eller køb en spandfuld hos købmanden. Husk også flasker til den færdige most.

Imens giver lyden af hestesko på toppede brosten genklang i hele gården. Tag med på tur gennem Roskildes gader i den historiske hestevogn, og se byen fra den bedste side, når den erfarne kusk Frede sadler op.

Samtidig breder mystikken sig i gårdens kringlekroge – for Benny Brugsuddeler har stjålet Kim Købmands gyldne æbler. Hjælp ham med at få dem igen, og bliv rigt belønnet. Gå på skattejagt i de gamle bygninger.

De gamle slagtere disker op med lækre håndværkspølser, og gode historier om slagterfaget. Gå på opdagelse i Slagtermuseet, og se hvordan en slagterbutik så ud for 100 år siden.

Til den søde tand byder vi på friskbagte, gammeldags æbleskiver med æblestykker i. Smag også vores hjemmelavede æbletoddy, med eller uden alkohol. Kaffen serverer vi også i to varianter – med eller uden kaffeerstatning fra Richs’.

I den lune stue kan du lave æblestoftryk. Tryk dit helt eget forklæde eller lav et viskestykke til bedstemor med finurlige æbleformer.

På Håndværksmuseet kan du få hjælp af håndværkerne til at lave dit helt eget fuglehus. Du kan samle det på de gamle høvlebænke i Håndværksmuseet.

Og så er du selvfølgelig også velkommen både foran og bag disken i den gamle købmandsbutik. Her kan du få fyldt thedåsen og bolchekrukken med rare sager fra dengang.

Vi ses til æblefest i købmandsgården!


Tid, pris og sted

Hvor:

Lützhøfts Købmandsgård, Ringstedgade 6-8, 4000 Roskilde

Hvornår:

Købmandsbutikken er åben 16-23 oktober, 10-16. Søndage lukket.

Skattejagt, fuglehuse, æblepresning og æbleskiver: lørdag d. 16 – lørdag d. 23, kl. 11-15. Søndag lukket.

Stoftryk og pølser sker fra mandag d. 18 – fredag d. 22 oktober, kl. 11-15.

Hestevognskørsel mandag d. 18 – torsdag d. 21 oktober, kl. 11-15

Priser:

Der kan købes billetter til hestevognskørsel enten ved påstigning, eller på forhånd i butikken fra d. 1/10. Børn: 30 kr., voksne, 40 kr. Begrænset antal pladser.

Til nogle aktiviteter betales en materialepris på 20-60 kr. Mad og drikke fra 20 kr.

 

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet, såfremt der genindføres Covid-19 restriktioner.

Tidspunkt

16 (Lørdag) 11:00 - 22 (Fredag) 15:00

Adresse

Lützhøfts Købmandsgård

Ringstedgade 6-8, 4000 Roskilde

Til top
X
post-1034

For skoler

BEGIVENHED

Besøg Lützhøfts Købmandsgård med din skoleklasse og træd ind i en anden verden.  Lützhøfts er en købmandsgård indrettet som den så ud i 1920´erne – komplet med spegesild, saltkar, hånddrevet kasseapparat, lodvægt og meget mere.

I Købmandsgården finder du også Håndværksmuseet, der med sin fine samling af værktøj og fortællinger om håndens arbejde giver et spændende indblik i fortidens håndværk.

Læs mere om vores undervisningstilbud i Købmandsgården her!

Åbent i dag
d.3-10-2022
11.00-16.00