AUTENTISK 1920´ER KØBMANDSBUTIK – I HJERTET AF ROSKILDE

Købmandsgårdens Brdr. Lützhøfts Eftf. blev grundlagt i 1892 og drevet frem til 1979 som privatejet købmandsbutik. Siden 1982 har Købmandsgården fungeret som levende museum for købmandshandel og købmandsliv, og fremstår i dag som butikken så ud i 1920´erne. Selvom Købmandsgården i dag er museum så er det stadigvæk også en købmandshandel, med mulighed for at købe sjove, spændende og “skæve” varer. Varerne, der er kopier af det oprindelige sortiment i 1920’erne, sælges i løs vægt, pakket i kræmmerhuse og bundet med bomuldsnor fra rullen i loftet – ligesom man gjorde i gamle dage. Du finder mere end 1000 forskellige varer  i butikken. Når du besøger købmandsbutikken, er du velkommen til at gå bag disken og kigge ind i købmandens kontor såvel som i baglokalet med korn, foderstoffer og kornvægt. I gården ligger magasinbygningerne fra 1700- og 1800-tallet, hvor man kan opleve atmosfæren fra dengang, da toppede brosten, hestevogne og fritgående høns var en del af byens miljø.
Åbningstider Købmandsgård og Håndværksmuseum: Torsdag-fredag: 11-17. Lørdag: 10-14 Lukket søn- og helligdage samt d. 24., 25., 26. og 31. dec., 1. jan., 1. maj og 5. juni (Grundlovsdag) Entré: Gratis
Ankomst med tog Fra Roskilde Station er der ca. 15. minutters gang til Lützhøfts Købmandsgård. Find din rejse med DSB rejseplan Ankomst med bil Find vej med Google Maps herunder:
Tilgængelighed: Parkering i gården for kørestolsbrugere, rampe ved indgang, niveaufri adgang til handicaptoilet Parkeringspladser Lige over for Lützhøfts Købmandsgård indgang ligger en stor parkeringsplads med gratis parkering i 2 timer. Cykler Det er muligt at parkere cykler i museets gård under besøg Kørestole Man kan stort set komme rundt på hele museet som kørestolsbruger. Barnevogne Der er mulighed for at parkere barnevogne i museets store gård. Fotografering Man må gerne fotografere på museet. Kæledyr Vi er glade for dyr. Men da vi har fødevarer i butikken må kæledyr ikke medbringes på museet. Undtaget herfra er førerhunde. Rygning Rygning er ikke tilladt på museet.

Kig indenfor i Lützhøfts Købmandsgård og Håndværkermuseet:

Til top
X
post-1034

For skoler

BEGIVENHED

Besøg Lützhøfts Købmandsgård med din skoleklasse og træd ind i en anden verden.  Lützhøfts er en købmandsgård indrettet som den så ud i 1920´erne – komplet med spegesild, saltkar, hånddrevet kasseapparat, lodvægt og meget mere.

I Købmandsgården finder du også Håndværksmuseet, der med sin fine samling af værktøj og fortællinger om håndens arbejde giver et spændende indblik i fortidens håndværk.

Læs mere om vores undervisningstilbud i Købmandsgården her!

Åbent i dag
d.15-1-2022
11.00-16.00