PRAKTISK

På Roskilde Museum tilbyder vi mange forskellige oplevelser og ydelser. Vi har et omfangsrigt arrangementsprogram som vil fremgå af vores kalender, spændende udstillinger, en velassorteret butik og en hyggelig frokostrestaurant. Du kan også bestille rundvisninger, leje lokaler til firmaarrangementer, møder og foredrag. Vi hjælper også gerne med svar på arkæologiske spørgsmål, om historiske emner, henvendelser vedr. fotosalg m.m.

Rundvisninger

Tag med på omvisning og mød Roskildes borgere og magthavere gennem mere end tusind år. Museets omvisere tager dig dybere ind i kulturhistorien og sætter ord og perspektiv på museets udstillinger og samlinger.

Museet arrangerer også særligt tilrettelagte omvisninger for såvel som for virksomheder og private grupper. Der tages udgangspunkt i gruppens ønsker.

En gruppe kan maks bestå af 30 personer.

Pris – inden for åbningstid:

600 kr. pr. time eks. entre og 400 kr. for hver efterfølgende time

Pris – uden for åbningstid:

800 kr. pr. time eks. entre og 500 kr. for hver efterfølgende time

 

Kontakt … og hør nærmere om mulighederne for rundvisninger på Roskilde Museum

Til top
post-373

Vi er i gang …

BEGIVENHED

… med at lægge sidste hånd på forårets aktiviteter i købmandsgården og Håndværksmuseet. Det kan ses her på siden inden længe 🙂

post-1036

Vi er i gang …

BEGIVENHED

… med at lægge sidste hånd på forårets aktiviteter i købmandsgården og Håndværksmuseet. Det kan ses her på siden inden længe 🙂

post-1034

For skoler

BEGIVENHED

Besøg Lützhøfts Købmandsgård med din skoleklasse og træd ind i en anden verden.  Lützhøfts er en købmandsgård indrettet som den så ud i 1920´erne – komplet med spegesild, saltkar, hånddrevet kasseapparat, lodvægt og meget mere.

I Købmandsgården finder du også Håndværksmuseet, der med sin fine samling af værktøj og fortællinger om håndens arbejde giver et spændende indblik i fortidens håndværk.

Læs mere om vores undervisningstilbud i Købmandsgården her!

post-1031

Mere end en butik

BEGIVENHED

Købmandsgården Brdr. Lützhøfts Eftf. blev grundlagt i 1892 og fungerede som privatejet købmandsbutik indtil 1979. Siden 1982 har Roskilde Museum stået for den daglige drift og ført den tilbage til sit udseende omkring 1920.

Købmandsgården fungerer som museum, men der er også mulighed for at handle i butikken. Varerne, der er kopier af det oprindelige sortiment i 1920’erne, sælges i løs vægt over disken pakket i kræmmerhuse eller papirsposer, bundet med bomuldsnor fra rullen i loftet. Mere end 1000 forskellige varer findes i butikken.

Åbent i dag
d.24-6-2018
11.00-16.00