Kontakt

 

 

Til Forsiden

Kontakt os

Adresse

Lützhøfts Købmandsgård & Håndværksmuseum
Ringstedgade 6-8
4000 Roskilde

Telefon

T 4635 0061 (i museets åbningstid)
T 4631 6500 (uden for museets åbningstid)

Email

t

Presse og Nyheder

Pressekontakt og nyheder vedr. Købmandsgården
Se mere på romu.dk/presse

Lützhøfts Købmandsgård – en del af ROMU.
ROMU består af Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Tadre Mølle, Gl. Kongsgård samt Domkirkemuseet.

ROMU undersøger, indsamler og formidler kulturarven i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner, og er et af 10 museer, der på landsplan, er blevet udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. ROMU forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.

Læs mere om ROMU her

Til top
post-373

JULEMARKED

BEGIVENHED

8. december kl. 11:00 – 15:00 kan du besøge Roskilde bys hyggeligste julemarked i den gamle købmandshandel i Ringstedgade. Alle julespændte børn kan deltage i forskellige juleaktiviteter, hvor de kan kreere deres egen juledekoration og save, hamre og snitte sig til julegaver i træ i Håndværksmuseet. Mens børnene er fuldt beskæftiget, har de voksne god tid til at gå på opdagelse i købmandsbutikken og i de forskellige markedsboder på gårdspladsen med gode hjemmeproducerede julegaver og julevarer.

Træd ind i den hyggelige og velassorterede, julepyntede købmandsbutik og find ting og sager, som ikke forhandles andre steder i Roskilde. Købmandsgården sælger ligeledes et begrænset antal økologiske juletræer og pyntegrønt. Er man oven på al dette blevet lækkersulten, kan man besøge slagterbutikkens pølsebod eller erhverve sig æbleskiver og gløgg i den lille julestue. Sidst men ikke mindst, så kan hele juleoplevelsen toppes med en hyggelig køretur rundt i Roskildes julepyntede gader med hestevogn.

Tid, pris og sted
8. december, kl. 11-15.
Gratis. Hestevogn: Voksne 25 kr. Børn 15 kr.
Lützhøfts Købmandsgård, Ringstedgade 6-8, Roskilde

post-1034

For skoler

BEGIVENHED

Besøg Lützhøfts Købmandsgård med din skoleklasse og træd ind i en anden verden.  Lützhøfts er en købmandsgård indrettet som den så ud i 1920´erne – komplet med spegesild, saltkar, hånddrevet kasseapparat, lodvægt og meget mere.

I Købmandsgården finder du også Håndværksmuseet, der med sin fine samling af værktøj og fortællinger om håndens arbejde giver et spændende indblik i fortidens håndværk.

Læs mere om vores undervisningstilbud i Købmandsgården her!

Åbent i dag
d.16-11-2018
11.00-16.00